Friday, November 16, 2012

My New Oven Mate Professional Oven


 Professional Oven
Alhamdulillah dapat juga beli oven yang sesuai untuk bisnes new modul Europa Oven Mate Professional yang baru launching September lalu.Harganya dlm rm2180...  Thank you hubby..Terbaru bila saya browse internet ada juga company yang jual $1800...kena survey banyak tempat dulu... ..Oven Europa memang terbukti tahan lama ada orang katanya dia pakai modul lama sampai 21 tahun..Model baru yang saya pakai ni memang besar pada modul lama,tapi pakai electric yang sama kuasa dengan modul lama..oven ini boleh bakar cupcake antara 80 hingga 100 biji tapi berhati2 dengan rak yang teratas dengan terbawah dikhuatiri hangus... .. .Kata apek tu you yang first beli kat Penang ,ya ka? hehe...Oven ini belum sampai lagi kedai dia pada masa itu...Oven dulu dah buat hal.  Kalau beli oven biasa sebesar manapun dia  tidak tahan untuk baking lama2..Untuk sesiapa yang berminat sila layari
http://www.keehuat.com/

17 comments:

  1. Hello! How do you find the Ovenmate now that you've used it for a few months? I am researching what oven to buy as I need to replace my old Europa Valencia model. Appreciate your feedback :) Thanks!

    ReplyDelete
  2. I am researching too on this oven. Do share your baking experience pls, thanks.

    ReplyDelete
  3. Hi Samantha! Sorry for the late reply. The first time when I used my Ovenmate I didn't really know how to set the temperature accurately so my cakes were burnt on the bottom (a little). However, i followed the instructions on the manual book provided so right now everything is going on fine and so far I am very satisfied with this product. :)

    ReplyDelete
  4. salam kak.. cantik oven ni.. memang dia kasi semua rak dlm tu ke? or kena beli extra rak? nampak mcm lima tingkat :)

    kak beli kat mana? saya kat penang juga

    ReplyDelete
  5. Wsalam rak dia bagi 2 aja,kalau nak kena beli satu rm35,memang lima tingkat cuma hati2 rak atas dan bawah cepat hangus...kak beli kat Sungai dua kalau tak silap city electic ,boleh juga oder kat Lss Batu Maung....

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. terima kasih for the info kak :)

    ReplyDelete
  8. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.

    Look advanced to far added agreeable from you!
    By the way, how can we communicate?

    Have a look at my web page ... muerte

    ReplyDelete
  9. Assalam, sya berminat nak tahu lebih detail ttg oven sis.bole sya nak tahu ukuran tray utk 1 rak?sya nak beli oven ni utk buat cookies.

    ReplyDelete
  10. Wsalam ,oven ni memang besar,besar sedikit pada tv 30 inci ukuran tray 18 x 14 inci ...

    ReplyDelete
  11. Salam betul ke europa pintu mudah rosak...sy nk beli tetapi kedai tu offer brand eka...n beritahu europa kurang bagus...pening tolong bantu tq

    ReplyDelete
  12. hi... i'm interested in buying this kind of oven. since you've tried it, can you give me more information about it?
    -what is the electric consumption per hour of use (in kilowatt)?
    -what is the temperature range in centigrade & fahrenheit?
    -does it come with free trays?
    i look forward to your reply. thanks

    ReplyDelete
  13. Assalam, kakak ipar baru beli oven ni.dia ada minta sya tolg tanyakan sis yg dah pakai oven ni.dia masih tak tahu kegunaan jetcook tu.bole jelaskan fungsi jetcook?dia beli nak buat biskut.bole guna kelima2 tray ke? apa temp yg bagus utk ke lima2 tray?dia khuatr juga bila sis ada mention rak atas & bawah mudah panas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,jetcook jangan onn sekali2 nanti cepat hangus...5 tray tu saya pun belum pernah guna kalau nak guna di bawah sekali saya selalu guna linning paper sampai 4 utk buat kek atau biskut,suhu saya buka 175,untuk rak di atas saya rasa boleh tutup dengan aluminium foil..Harap ini dapat membantu....

      Delete
  14. Salam, saya baru je beli oven ni dari Ban Huat Electrical kat Penang (beli online sebab harga kat sana lebih murah dari KL/PJ - Kee Huat, dorang langsung tak nak kurangkan harga after bargaining).

    So skang ni tengah eagerly waiting for it to arrive! :) Tapi kan, saya perasan berat kat courier site written as 5kg. Macam tak logic je sebab lat Ban Huat punya website tulis 50kg. Saya dah email Ban Huat tanyakan pasal ni but dorang blom reply lagi.

    So saya nak tanya your opinion, being someone whom actually dah pakai oven tu utk few years now, agak2 berapa berat oven ni ek?

    Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,oven ni memang berat sangat,agak dlm 50 kilo ,sebab nak angkat pun 2 orang...kalau letak atas meja pun silap2 boleh runtuh mejatu...sesuai letak atas konkrit...

      Delete
  15. HI I'm researching on this oven too, didn't get much info from the shop's salesperson.. :(
    I guess now you've probably have using it >1 year, is it still good & perform well still?
    I'm curious is it really can bake up to 5 trays at once =.=!
    are baking both cakes & cookies results good?
    appreciate if you can share more of your experience using this. Thanks! ;)

    ReplyDelete