Friday, April 5, 2013

Pengumuman Kelas Dekorasi Kek Fondan 10 NOVEMBER 2013 (AHAD)






..Kelas hanya akan dijalankankan minimum jikalau ada 3 atau 4 org..

Pelajari teknik membuat cake fondan seperti di dalam gambar di atas(100% hands onn)
Demo membancuh fondan,resepi gumpaste diberi,
Cara membuat frill, bunga rose,reben,teknik daun maple,penggunaan warna yang boleh dimakan seakan-akan eye shadow,cara menaikkan warna daun,teknik cover cake dengan cara mudah,banyak nota-nota penting dan sumber rujukkan akan diberikan serta bermacam-macam lagi...


Kelas akan diadakan pada 10 NOVEMBER 2013(AHAD) Sila bawa rolling pin(kayu pencanai),apron dan kichen towel..

Masa 10:30 pagi -6:30 petang

...
Pelajari semua teknik 6 in 1 berserta keterangan dengan berpandukan NOTA iaitu perkongsian ilmu tentang


Perkongsian ilmu cara membuat stack kek 
Perkongsian ilmu cara membuat kek bertiang
Perkongsian ilmu cara membuat kek barbie 
Perkongsian ilmu cara membuat kek handbag dan bagaimana rahsianya handle berdiri teguh?
Perkongsian ilmu tentang satu kek saya iaitu pillow cake ?
Mengapa kek berminyak?
Mengapa fondan dan gumpaste boleh merekah?
Cara-cara mengatasi kek supaya tidak kering
Cara2 menjalankan perniagaan kek 3 tingkat serta membawa ke lokasi dengan cara selamat.

Promosi di atas boleh diberhentikan pada bila-bila masa  bergantung kepada sambutan kelas...


Yuran rm220 deposit rm 50 sebelum 2 November 2013untuk pembelian barang(jikalau anda membatalkan last minute tidak akan dikembalikan wang)Pembatalan adalah  10 hari awal sebelum saya membeli barang2. Sila masukkan ke dalam Cimb acc  07140217246529 Wahida Abdul Samad atau berjumpa dengan saya.

Masa: 10:30 pagi sampai 7:00 petang

Yuran rm220 deposit 50

Contoh kek student yang praktis di rumah





Ini pula kek yang telah dibuat oleh student saya Zuhaida dari blog home sweet home .Walaupun dia tidak pernah  megambil mana-mana kelas kek barbie dan stack kek 2 tingkat namun dengan berpandukan nota2 yang telah saya berikan serta sedikit penerangan dia telah tahu tekniknya.Tidak terdapat kursus seperti ini di mana2 pun.Memang menjimatkan wang ya dan anda lebih cepat faham dengan sekali datang ke kelas kek fondant saya yang bernilai rm 220 saya anda tidak perlu mengeluarkan wang untuk mengambil kursus2  jenis kek fondan  yang lain... 




Ini pula contoh kek dari Aliya yang telah datang ke kelas Cupcake pada March yang lalu ...saya tak pernah ajar pun cara nak buat guitar,kasut,helmet tapi alhamdulillah anda semua akan faham konsep membuatnya insyallah.. 



Ini ialah lokasi ke dewan jkkk Bayan Lepas,kelas dekat dengan kawasan airpot.Datang dari round aboard Bayan Baru anda akan berjumpa kawasan perkilangan,kemudian jalan  terus hingga ke Sungai Tiram,sebelah kiri ada Sekolah Cina Chung Shan ada simpang satu masuk airpot tapi jangan masuk dan ikut satu jalan terus naik fly over,jumpa traffic light jalan  perlahan2 signal light sebelah   kiri ada pejabat kesihatan,kemas disitulah dewan Jkkk. Atau lebih senang dekat area pasar malam Bayan Lepas tapi atas sikit pada traffic light sebelah klinik Pertama.Kelas akan mengambil masa  hanya 2 minit sahaja dengan menaiki taxi dari airpot Bayan Lepas.Untuk mereka yang menaiki bas express boleh juga turun di terminal Sungai Nibung dan ambil taxi yang perjalanannya hanya 10 minit.Jikalau berminat terdapat juga hotel serendah rm75 boleh  juga diuruskan berdekatan dengan kelas hanya 5 minit menaiki taxi...Hubungi saya  untuk mengetahui lebih lanjut..


Ini review yang saya telah terima tqvm...

Nazleen Rafeek : Memang berbaloi ambik class ni,banyak info yang dapat.....kak Wahida lak bukan jenis kedekut ilmu,apa yang ada semua dicurahkan...tq....kak..

Cikgu Saleha :Terima kasih kepada Waheda  atas perkongsian ilmu kek fondan barbie princess...sangat berpuas hati dengan tunjuk ajar yang diberi...

























2 comments:

  1. Salam sis, sy brminat sgt nk attend.. pmbayaran kena byaq RM50 skng then balance time attend class ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam ya bayar 50dulu nanti balance time class...

      Delete